Τι είναι τα πρόσθετα / plugins;

Τα πρόσθετα ή plugins στο WordPress είναι κώδικας που προσθέτει επιπλέον λειτουργικότητα στον ιστότοπό σου. Με άλλα λόγια, είναι μικρά προγράμματα που επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του WordPress, χωρίς να χρειάζεται να γράψεις κώδικα από την αρχή.

Τα πρόσθετα μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα:

  • Να προσθέτουν νέες λειτουργίες στο WordPress, όπως φόρμες επικοινωνίας, διαγωνισμούς, ημερολόγια και άλλα.
  • Να βελτιώνουν την απόδοση του ιστότοπου, προσθέτοντας προσωρινή αποθήκευση (cache), βελτιστοποιημένες εικόνες και άλλα.
  • Να βοηθούν στην προώθηση του ιστότοπου, όπως προσθέτοντας εργαλεία SEO και κοινωνικής δικτύωσης.
  • Να προστατεύουν τον ιστότοπο από επιθέσεις, προσθέτοντας μηχανισμούς ασφαλείας και ελέγχους αυθεντικότητας.
  • Να βοηθούν στη διαχείριση του ιστότοπου, προσθέτοντας εργαλεία διαχείρισης όπως διαχειριστήρια σελίδων και εργαλεία δημοσίευσης.

Τα πρόσθετα είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του WordPress, καθώς επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόζουν τον ιστότοπό τους στις ανάγκες τους χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν προγραμματισμό.

Η εγκατάσταση προσθέτων στο WordPress είναι απλή και γίνεται μέσω του πίνακα ελέγχου του WordPress. Αρκεί να βρεις το πρόσθετο που θέλεις να εγκαταστήσεις στον ιστότοπό σου, να πατήσεις το κουμπί εγκατάστασης και η εγκατάσταση γίνεται αυτόματα. Μετά την εγκατάσταση, το πρόσθετο πρέπει να ενεργοποιηθεί, ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στον ιστότοπό σου.

Παράδειγματα προσθέτων για το WordPress είναι το Yoast SEO, το Jetpack, το Contact Form 7 και το WooCommerce. Επιλέγοντας τα κατάλληλα πρόσθετα για τον ιστότοπό σου, μπορείς να προσθέσεις επιπλέον λειτουργικότητα στο WordPress και να βελτιώσεις την απόδοση και την εμπειρία των χρηστών σου.

Πίσω στις κατηγορίες

Shopping cart

0
image/svg+xml

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι

Continue Shopping
Μετάβαση στο περιεχόμενο